Два живота, преплетени в един.  В студена зимна нощ 90-годишната Норма

...
Два живота, преплетени в един. 
В студена зимна нощ 90-годишната Норма
Коментари Харесай

Те се оженили преди 70 години и починали в един ден, през няколко минути…

Два живота, преплетени в един. 

В студена зимна нощ 90-годишната Норма Джон Плател и 92-годишният Франсис Ърнест Плател се намирали в една стая в старешки дом. Леглата им били едно до друго с цел да имат опция да се държат за ръце.

Същата вечер, по време на следващия си обход, здравната сестра погледнала в стаята на семейство Плател и разкрила, че и двамата не спят, а просто лежат със затворени очи. Норма била неспокойна, а Франсис дишал тежко.

Когато сестрата предходна още един път след 10 минути, схванала, че и двамата не дишат. Лекарите не съумели да дефинират с акуратност времето на гибелта на двамата съпрузи, по тази причина в документите показали идентични данни.

Преди 3 години дамата била диагностицирана с заболяването Алцхаймер, която прогресирала мощно. В послендната година тя изгубила всичките си витални сили и на практика спряла да приказва. Нейните последни думи били „ Моят мъж “.

Франсис правел всичко допустимо, с цел да се грижи за обичаната си, само че, макар помощта на болногледачите, му било мъчно да я гледа. Тогава се наложило мъжът да изпрати жена си в дом за остарели хора.

Той идвал всеки ден при нея и прекарвали времето си дружно. Съпрузите обядвали дружно, гледали телевизия на дребния диван в стаята за отдих и от самото начало се държали за ръце. Норма постоянно заспивала на рамото на мъжа си.

Когато Франсис паднал и си чупил бедро, го настанили в същия дом. По някакъв неразбираем метод, макар слабоумието си, Норма го познала. Ако той отказвал да яде, тя също отказвала. Ако той отказвал вода, тя също отказвала. Тя подражавала на държанието му. Някои назовават това „ туининг “ – когато две съзнания са идеално настроени едно към друго.

За първи път те се срещнали на танци. Норма носела дълга бледосиня рокля, а в разпуснатата си кестенява коса имало клонче жасмин. Франсис я помислил за кино звезда. За да купи венчални халки, му се наложило да продаде мотоциклета си.

 възрастни-влюбени

Някои споделят, че децата на влюбените са сираци. Но не и в този случай. Те постоянно са показвали огромна обич към трите си деца – синовете Майкъл, Камерън и дъщерята аманда, както и към петте си внуци.

От деня на сватбата си до последния си ден те били щастливи, намирайки се един до различен, и се надявали да доживеят до своята платинена годишнина.

Живели заедно и умряли в един ден… Това несъмнено е благословия за всяка двойка!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР